ERC hauria de pactar…

Passi el que passi jo continuaré votant ERC perquè és el partit més pròxim als meus plantejaments i m’identifico molt amb la gent que li dóna suport. Però crec que els dirigent del meu partit s’equivocaran molt si no pacten amb CiU. Per moltes raons.

Per mi, el pacte CiU-ERC no és ni un "front patriòtic" com he llegit en un blog ni un "front nacionalista" ni un "front nacional" és simplement un PACTE POLÍTIC entre un partit quasi independentista com ERC i un partit bàsicament regionalista com CiU.

CiU a l’oposició continuarà fent una política destructiva, fastigosa, és una mena de partit que només sap governar, però coaligada amb una ERC forta i alliberada de la nosa federalista de Montilla i Zapatero poden tornar a encarrilar Catalunya cap a la via Sobiranista.

Si ERC torna a anar de bracet del PSC, d’un PSC que no sap a on va, d’on ve, què vol, què ha de fer, com són la gent que els vota, etc ERC acabarà satel.litzada per un PSC desorientat. Em va semblar bé el pacte del Tripartit d’esquerres, va ser un intent honrat i valent, però la traca final contra ERC va ser trista, una mostra de tot el que pot donar de si un partit lligat de mans i peus al PSOE.

No serà fàcil governar amb un partit que té empresaris dretans enemics de la independència, gent com el Medí i columnistes com el Sostres i que no dubta a usar les clavegueres de la política per aconseguir majoria absoluta (en l’època Pujol des de CiU es va donar suport al P.Andalucista, ara el DVD i …) però és el MILLOR PACTE POLÍTIC POSSIBLE. I un partit politic fa política no? o fa ideologisme barat que es creu el fantasma d’una Espanya federal?

Crec que la feina forta l’hauran de fer la societat civil catalana i els empresaris catalans partidaris de la nació catalana i la independència però els partidets hi han de posar el seu gra de sorra decisiu. No la cagueu, si us plau! intel.ligència política i no ideologisme és el que ens cal.

Jordi S.Camardons

[@more@]

Quant a jscamardons

Jordi Solé i Camardons (Oliana,1959) és llicenciat en Filologia Catalana (UB) i professor de llengua catalana i literatura. Ha impartit cursos de sociolingüística en centres d’ensenyament d\'arreu dels Països Catalans. A partir del curs 2005-06 treballa d’assessor de Llengua i Cohesió social (LIC) a Barcelona. Ha militat en organitzacions independentistes des dels 18 anys i participà en la creació d\'organitzacions de militància lingüística. És membre del Consell de redacció de la revista pedagògica Escola Catalana des del 1989. Ha publicat, entre altres, els llibres: Sociolingüística per a joves (1988), Premi Xavier Romeu de Monografies per a l\'Ensenyament, Text i context (1991), Sobirania sociolingüística catalana (1991), Història social i política de la llengua catalana (1996), Poliglotisme i raó (1998), Les paraules del futur(1995), Els silencis d\'Eslet (Premi Juli Verne de novel·la 1995). L\'any 2001 publica: Diccionari de Sociolingüística, El políedre sociolingüístic i guanya el Premi de Sociolingüística Catalana Jaume Camp, amb: Idees i propostes dels precursors de la sociolingüística catalana; els darrers llibres publicats són: La Síndrome dels Estranys Sons(2003) i Les set tribus de la nació catalana (2004). La meva web: www.escriptors.cat/autors/solecamardonsj/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: ERC hauria de pactar…

 1. Roger diu:

  ERC ja va pactar amb CIU-KKK l’any 80, cosa que li va causar una perdua de 10 diputats i la desaparicció com a força política real durant tots els anys vuitanta.
  El tripartit li ha fet perdre 2 diputats.

  Vosaltres mateixos, si voleu fer a tornar a fer de minyona la dreta racista i neolliberal, aquesta se us menjará 15 diputats tan alegrement.

 2. Jordi SC diu:

  Roger, entenc que estiguis content amb el tripartit comandat per Montilla-Saura, només veure el teu blog sense llegir res amb pocs segons s’entén.
  És curiosa aquesta agressivitat verbal que titlla de “feixista” (KKK) als adversaris demòcrates.Curiós que parlis de “minyona de la dreta racista” quan Iniciativa sou els escolanets del PSC.Encara espero que Iniciativa fes res quan ERC va ser explulsada del tripartit que ara voleu tornar a muntar per oferir noves glòries a Espanya.

Els comentaris estan tancats.