Desert d’amics… desert de partits

Desert d’amics

Desert d’amics, de bens e de senyor,

en estrany loc i en estranya contrada,

luny de tot be, fart d’enuig e tristor,

ma voluntat e pensa captivada,

me trop del tot en mal poder sotmès,

no vey al´gúque de mi s’aja cura,

e soc guardats, enclòs, ferrats e pres,

de que fan grat a ma trista ventura.

Jordi de Sant Jordi

Desert de partits

Desert de partits, de vots i d’elector,

en estrany lloc i en estranya contrada,

lluny de tot líder, fart d’enuig i tristor,

ma voluntat i pensa captivada,

me trob de tot en MAL PODER sotmès,

no veig ningú que de mi tingui cura,

i sóc vigilat, clos, ferrat i pres

que he d’agrair a ma trista ventura.

Jordi

[@more@]

Quant a jscamardons

Jordi Solé i Camardons (Oliana,1959) és llicenciat en Filologia Catalana (UB) i professor de llengua catalana i literatura. Ha impartit cursos de sociolingüística en centres d’ensenyament d\'arreu dels Països Catalans. A partir del curs 2005-06 treballa d’assessor de Llengua i Cohesió social (LIC) a Barcelona. Ha militat en organitzacions independentistes des dels 18 anys i participà en la creació d\'organitzacions de militància lingüística. És membre del Consell de redacció de la revista pedagògica Escola Catalana des del 1989. Ha publicat, entre altres, els llibres: Sociolingüística per a joves (1988), Premi Xavier Romeu de Monografies per a l\'Ensenyament, Text i context (1991), Sobirania sociolingüística catalana (1991), Història social i política de la llengua catalana (1996), Poliglotisme i raó (1998), Les paraules del futur(1995), Els silencis d\'Eslet (Premi Juli Verne de novel·la 1995). L\'any 2001 publica: Diccionari de Sociolingüística, El políedre sociolingüístic i guanya el Premi de Sociolingüística Catalana Jaume Camp, amb: Idees i propostes dels precursors de la sociolingüística catalana; els darrers llibres publicats són: La Síndrome dels Estranys Sons(2003) i Les set tribus de la nació catalana (2004). La meva web: www.escriptors.cat/autors/solecamardonsj/
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.